Grootmeester Shin

Grootmeester Jae Chul Shin

1456639

De grondlegger van de WTSDA en houder van de 9e Dan.

Grootmeester Shin begon met het beoefenen van Tang Soo Do toen hij 12 jaar was bij Grootmeester Hwang Kee en bleef dit doen tijdens zijn school en universiteit studies aan de universiteit van Korea in Seoul. Hier trainde hij zijn mede studenten, de politie en het leger tot hij in 1958 bij de Koreaanse luchtmacht zijn dienstplicht moest uitvoeren. Hier gaf hij, als Martial Arts Instructeur, les aan Amerikaanse en Koreaanse militairen op een Amerikaanse luchtmacht basis in Korea. De bekendste van zijn leerlingen uit die tijd is Carlos Ray “Chuck” Norris.

In 1968, na al 20 jaar les gegeven te hebben en op uitnodiging van Chuck Norris, ging Grootmeester Shin naar Amerika om daar als ambassadeur Tang Soo Do te vertegenwoordigen en te verspreiden. In datzelfde jaar richte hij de US Tang Soo Do Federation op. In 1982, na onenigheid over de richting waarin de U.S. Tang Soo Do Moo Duk Kwan Federation ging, richtte hij de World Tang Soo Do Association (WTDSA) op.

Tegenwoordig heeft de WTSDA meer als 150.000 leden, 40.000 zwarte banders en 500 Master Instructeurs verdeeld over 36 landen.

Grootmeester Shin overleed op 9 july 2012.

« van 2 »